top of page

BABY YOGA

Yoga stimuleert en strekt het lichaam om beter te kunnen ontspannen.  Ook voelt u zich meer in harmonie met uw omgeving. Al deze voordelen gelden ook voor uw baby.

Alle lichamelijke systemen van uw baby worden gestimuleerd, inclusief de spijsvertering en het zenuwstelsel. 

Het is gezond, hun ruggengraat wordt er sterker van en hun gewrichten blijven soepel. 

 

Baby-yoga zorgt ervoor dat uw baby zich goed voelt en non-verbaal met u leert communiceren.  Ook al hebt u nog nooit aan yoga gedaan, u zult snel merken wat yoga voor u en uw baby kan betekenen.

 

Voor mama's kan yoga met uw baby zeer goed gecombineerd worden met oefeningen om uw lichaam na de bevalling weer sterker en stabieler te maken.

Bovendien versterkt yoga samen beoefenen, jullie emotionele band. 

Massage en yoga zijn de ideale manier om een creatieve, fysieke relatie met je kind op te bouwen

en actief bij te dragen aan hun ontwikkeling.

 

Naast de mama's, dus ook een aanrader voor de papa's.

IMG_0107.JPG

PEUTER- / KLEUTER YOGA

Kinderen zijn van nature yogi's.  We worden geboren met een goede houding, het vermogen om diep adem te halen en een open houding naar het leven. Yoga is de beste manier om ervoor te zorgen dat we deze gezonde manieren van bewegen, 'ademen' en 'zijn' niet vergeten.

Bij jonge kinderen zorgen we voor speelse elementen in de houdingen en oefeningen, zodat hun creativiteit en verstandelijke ontwikkeling worden gestimuleerd. Zintuigelijke prikkelingen en spelletjes waarbij ze hun fantasie actief moeten gebruiken zijn manieren om hun aandacht goed vast te houden.  Op speelse wijze kunnen zo al wat technieken aangeleerd worden.

IMG_0843.JPG

KINDER YOGA

regelmatig yoga beoefenen kan kinderen helpen bij hun gezondheid.   Het verbetert hun immuunsysteem en zorgt ervoor dat hun spieren, organen en klieren optimaal functioneren.  Yoga beoefenen geeft kinderen ook een sterk en flexibel lichaam, een uitstekend gevoel voor evenwicht en coördinatie, een gevoel van zelfvertrouwen en een kalm zenuwstelsel.

Bovendien is yoga een niet-competitieve sport. In yoga hoef je niet te winnen. Kinderen kunnen zich dus volledig overgeven aan de fysieke en mentale oefeningen zonder zich zorgen te hoeven maken hoe geslaagd hun pogingen zijn.

Voor sommige kinderen is een competitieve sport heel confronterend.

Anderzijds kan yoga ook uitstekend gecombineerd worden met andere sporten, omdat kinderen er sterker van worden en het hun uithoudingsvermogen opschroeft.  Bij minder lenige kinderen die toch aan sport doen, is een toename van de flexibiliteit door yoga sowieso een meerwaarde.

GGFT1975.JPG

TIENER YOGA

Als tiener ga je door een van de vreemdste en opwindendste, soms vervelende, maar ook heel leuke perioden van je leven. 

Het ene moment vind je het leven fantastisch en het volgende moment zit je diep in de put.

Je bent geen klein kind meer, maar ook nog niet volwassen.  En soms heb je het gevoel dat je ouders je echt niet begrijpen.  En last but not least... je schoolprestaties. Je outfit is net zo belangrijk als de uitslag van je toetsenweek.

Aan de ene kant doe je je best om je aan te passen, aan de andere kant ben je je ook aan het losmaken en wil je graag zelfstandig zijn.  Soms is het heerlijk om echt niets te hoeven, lekker in een joggingbroek en t-shirt rondlopen, even 'time-out'.  Even helemal in contact met jezelf.  Yoga kan je hierbij helpen!

Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode en kan je veranderen, in positieve zin.  Niet alleen aan de buitenkant, maar ook vanbinnen.  Yoga brengt je in contact met je innerlijke kracht.  Het geeft je zelfvertrouwen, waardoor je niet zo snel van je stuk gebracht zult worden door onverwachte en/of moeilijke situaties.  Yoga is geen religie, maar een manier van leven, van zorgen voor jezelf.

Hierdoor kan je jezelf - je innerlijke zelf - leren kennen en waarderen zoals je werkelijk bent.

310995455_5733306393387869_2483777951373220308_n.jpg
bottom of page