top of page

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga, je hoeft je er niet voor om te kleden en mag zelfs je schoenen aanhouden als je dit prettig vindt.  De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar en worden op en rond de stoel uitgevoerd. 

Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding gemakkelijker te maken.

Stoelyoga bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. 

Dat kan zijn op een officiële yogastoel, bureaustoel, vliegtuigstoel of een rolstoel - het maakt niet uit! 

 

Een les stoelyoga is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en de doorbloeding te verbeteren. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. Je maakt je bewust van je lichaam en leert signalen als stress en vermoeidheid eerder herkennen. 

Tijdens de lessen staat het respecteren van je eigen mogelijkheden centraal en wordt er creatief omgegaan met eventuele beperkingen. 

 

Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, de lichamelijke en geestelijke gezondheid zal verbeteren bij regelmatige beoefening.

 

Stoelyoga is voor iedereen, hoewel het vooral voor ouderen en fysiek beperkten uitermate geschikt is. 

Maar zeker ook voor de vele mensen die hele dagen doorbrengen achter hun bureau aan een computerscherm.

 

Beweging levert een belangrijke bijdrage tot het behoud van lichamelijke en geestelijke fitheid. 

Stoelyoga is bovendien een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd, terwijl men de lichaamsgrenzen leert accepteren. 

Stoelyoga maakt niet alleen het lichaam fitter, ook de geest wordt kalmer.

bottom of page